ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Κίσσαμος  05/06/2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Τμήμα Εσόδων & Περιουσίας
Πληρ.28223-40231

 

 

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

 

Ο Δήμος Κισσάμου  υπενθυμίζει  στους πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα εντός της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Κισσάμου, ότι η ημερομηνία λήξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  διόρθωσης τετραγωνικών είναι η  30-06-2020. 

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν.4647/2019: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 30.06.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020».

Το θέμα αφορά στη δήλωση της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα στο Ε9   και στους λογαριασμούς ρεύματος τετραγωνικά. Η πρόσβαση  γίνεται μέσω των  site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:  https://mindigital.gr/,  του Υπουργείου Εσωτερικών: ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ:  gsis.gr  και της ΚΕΔΕ:  kedke.gr με την χρήση των Κωδικών Taxisnet,  ενώ για την διόρθωση  μέσω των παραπάνω ιστοτόπων δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη.  Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των διορθώσεων ορίζεται η 30-06-2020.

 

 

 

                                                                   Εκ του Δήμου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Κίσσαμος, 16/03/2020

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Επείγοντα μέτρα  για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό 

 

Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων στη χώρα μας από τον κορωνοϊό και κρίνεται αναγκαία η συμβολή όλων μας για την πρόληψη της εξάπλωσής του. 

Ο Δήμος Κισσάμου οφείλει να μεριμνήσει για την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των υπαλλήλων του και να ακολουθήσει τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του βάσει της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 55/11.3.2020) και του υπ. αριθ. Φακέλου ΔΑΔ/Φ.5/6 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την λειτουργία των ΚΕΠ της χώρας.

Κατόπιν των παραπάνω ενημερώνει τους δημότες του για τα έκτακτα μέτρα από Δευτέρα 16/3/2020 και μέχρι νεοτέρας:

  • Το ωράριο λειτουργίας για τα ΚΕΠ Κισάμου και Δ.Ε. Ιναχωρίου, θα παραμείνει ως έχει από 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., Δευτέρα έως Παρακευή. Η προσεύλευση των πολιτών θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (ραντεβού) με τις υπαλλήλους μας, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός και οι διεκπεραιώσεις να γίνονται χωρίς καθυστέρηση και αναμονή.

Στοιχεία επικοινωνίας: ΚΕΠ Κισσάμου: τηλ. 2822340221 (κα Παντελάκη Γεωργία), fax: 2822083327, email: d.kissamou@kep.gov.gr

ΚΕΠ Δ.Ε. Ιναχωρίου: τηλ. 2822083250 (κα Κυριτσάκη Ελένη), fax: 2822083255, email: d.innaxoriou@kep.gov.gr

  • Παρακαλούνται οι δημότες μας, τόσο για την δική τους προστασία όσο και των εργαζομένων μας, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου παρά μόνο αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Μπορείτε να ενημερώνεστε και να εξυπηρετείστε από την Γραμματεία του Δήμου στα τηλέφωνα 2022340200 και 2822340240 και για τις οικονομικές συναλλαγές και οφειλές σας να επικοινωνείτε με το τμήμα Εσόδων στο τηλέφωνο 2822340231.

Τα αιτήματά σας μπορείτε να τα υποβάλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email του Δήμου μας dkisamou@gmail.com και εναλλακτικά μέσω fax στο 2822083093.

Όσον αφορά στην ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών, έχει δοθεί παράταση στη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων, έως τις 30/06/2020

  • Εντός του Δήμου, έχουμε λάβει μέτρα προστασίας, γίνεται καθημερινά καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων και επιφανειών με ειδικά απολυμαντικά και έχουν τοποθετηθεί αλκοολούχα αντισηπτικά (και όπου κρίνεται αναγκαίο μάσκες και γάντια μιας χρήσης) σε χώρους προσβάσιμους στους υπαλλήλους και στους πολίτες.

Για οποιαδήποτε αλλαγή και επικαιροποίηση των μέτρων σχετικά με την λειτουργία των Δήμων, θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου.

Ευχαριστούμε τους δημότες μας για την κατανόηση. Θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί και προκύψει σχετικά με την πανδημία που μαστίζει πια και την χώρα μας.

 

 

                   Εκ του Δήμου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κίσσαμος  09/03/2020
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

 

 

Ο Δήμος Κισσάμου  ενημερώνει τους πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα εντός της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Κισσάμου, ότι έχει τεθεί σε παραγωγική διαδικασία η ηλεκτρονική πλατφόρμα  διόρθωσης τετραγωνικών . Σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν.4647/2019: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020».

Το θέμα αφορά στη δήλωση της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα στο Ε9   και στους λογαριασμούς ρεύματος τετραγωνικά. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των  site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης:  https://mindigital.gr/,  του Υπουργείου Εσωτερικών: ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ:  gsis.gr  και της ΚΕΔΕ:  kedke.gr με την χρήση των Κωδικών Taxisnet,  ενώ για την διόρθωση  μέσω των παραπάνω ιστοτόπων δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη.  Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των διορθώσεων ορίζεται η 31-03-2020.

 

 

 

                                                                   Εκ του Δήμου

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Κίσσαμος, 11/02/2020

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΟΧΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ 

 

Ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους δικαιούχους του Προγράμματος «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας» σε περίπτωση που επιθυμούν να μην εξυπηρετηθούν από τον πάροχο της πρώτης επιλογής τους, αλλά από τον εναλλακτικό πάροχο που έχουν επιλέξει, μπορούν να προσέλθουν στο Δημαρχείο προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν μία υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με την οποία θα ζητούν την απόρριψη της αίτησής τους από τον Πάροχο της πρώτης επιλογής, με βεβαιωμένο το γνήσιο υπογραφής από το ΚΕΠ ή από το Δήμο. Η αλλαγή παρόχου μπορεί να γίνει μόνο και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού από τον Πάροχο της πρώτης επιλογής.