ΕΣΒΗΣΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΣΒΗΣΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

 

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των κατοίκων βοήθησαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη τοποθεσία του Βλάχου η Βρύση, μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής με δεκάδες τρακτέρ και βυτία , ενώ ακολούθησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Κισάμου, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και πυροσβέστες από τα Χανιά και την Κάντανο. Επιπλέον,  ρίψεις που έγιναν από εναέρια μέσα συνετέλεσαν στο να σβηστεί τελικά η πυρκαγιά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους κατοίκους ο Δήμαρχος Κισσάμου σημείωσε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κισσάμου, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου,  συνεχίζουν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις και παρόμοια περιστατικά και παρακαλούν τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια εστία πυρκαγιάς, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Εκ του Δήμου.

Αρχεία