Ενημερωτικό Δελτίο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Με το παρόν έγγραφο επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι λειτουργεί στο Δήμο Κισσάμου  και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού Ρογδιάς στο οποίο από το 2005 δίνονται πληροφορίες και ενημερώνονται οι επισκέπτες για το πρόγραμμα που σχετίζεται με την «Διατήρηση –Προστασία του Γυπαετού και της Βιοποικιλότητας στην Κρήτη».

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τη Διεύθυνση Δασών και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος (LIFΕ-ΦΥΣΗ). Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει προβολή σχετικής ταινίας και παροχή ενημερωτικού υλικού.

Επίσης για οργανωμένες ομάδες και σχολεία, προσφέρεται από το Κέντρο Ενημέρωσης, η δυνατότητα πραγματοποίησης πεζοπορίας, από το Βλάτος έως τη Ρογδιά με παρουσία συνοδού που θα δίνει πληροφορίες στους συμμετέχοντες για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής καθώς θα την παρατηρούν από κοντά. Η διάρκεια της διαδρομής αυτής υπολογίζεται σε 1-1:30 ώρα με ενδιάμεσες στάσεις. Θεωρούμε ότι η επίσκεψη μαθητών στο κέντρο και η συμμετοχή τους στη διαδρομή που σας προτείνουμε θα δώσει αφορμή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, και τη φύση του τόπου μας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα σχολεία της περιφέρειας σας, προκειμένου να προγραμματίσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο κέντρο Ρογδιάς κατόπιν συνεννοήσεως με την υπεύθυνη του Κέντρου στο τηλέφωνο 282205151 από  Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 πμ- 15:00  μ.μ Email:gypaetos.rogdia@gmail.com