ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 2023

                                                                               

 

 Κίσσαμος, 13/04/2023

                                                                     

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 

ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 2023 

 

Γιορτάζουμε για μία ακόμη φορά το Άγιο και Μέγα Πάσχα, μια γιορτή που το όνομά της, σημαίνει πέρασμα, έξοδο από μια κατάσταση σκλαβιάς και βασάνων σε μια κατάσταση ελευθερίας και χαράς.

Το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου, σε συνδυασμό με την αναγέννηση της φύσης που φέρνει η άνοιξη, συμβολίζει τη νίκη της ελπίδας επί του φόβου, τον οριστικό θρίαμβο της ζωής απέναντι στο σκοτάδι και τον φόβο. Μας διδάσκει το μεγαλείο της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης, το θρίαμβο της αληθινής αγάπης απέναντι στο θάνατο, ότι όπου υπάρχει μαρτύριο και δοκιμασία, μπορεί να υπάρξει και λύτρωση.

Από το σωτήριο Πάθος του Χριστού μας διδασκόμαστε την καρτερία και την υπομονή. Το μήνυμα του Θείου Λόγου μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία, ότι με αγάπη και αλληλεγγύη μπορούμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, αλλά και να πετύχουμε πάρα πολλά.

Όσο σκοτεινός κι αν φαίνεται ο δρόμος μας, το Φως της Ανάστασης θα υπάρχει πάντα για να μας καθοδηγεί, να μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό και για όσα μας ενώνουν, αφήνοντας στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν.

Ας είναι αυτή η Ανάσταση για τον καθένα μας ξεχωριστά πηγή δύναμης και δημιουργίας, ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.

Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

                                                                                                   Ο Δήμαρχος Κισσάμου 

                                                                                                   Γεώργιος Μυλωνάκης