17ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ

17Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ.) συνδιοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 το 17ο Ιστορικό Ράλλυ Κρήτης.

Ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες θα περιηγηθούν στα όμορφα χωριά του Δήμου μας και θα μας δώσουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε ζωντανά στοιχεία του παρελθόντος  να κινούνται στους δρόμους του σήμερα. Θα Ξεκινήσουν 10:00 η ώρα από την Πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά με προορισμό την Κίσσαμο. Θα περάσουν από Μαλάθυρο -  Σάσσαλο – Μυλωνές - Στροβλές – Μύλους  όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Έλος - Κεφάλι - Αμυγδαλοκεφάλι - Κεραμωτή – Κάμπο – Σφηνάρι – Πλάτανο - Γραμβούσα και θα τερματίσουν στην Πλατεία Τζανακάκη στην Κίσσαμο μετά τις 14.30.

Φυσικά όσοι επιθυμούν να θαυμάσουν από κοντά αυτά τα «κινούμενα μουσεία» τα οποία διατηρούν ζωντανή την ιστορία της αυτοκίνησης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, ελεύθερη για το κοινό, από τις 15.30 έως τις 17.30 κατά μήκος της παραλίας Τελωνείου. Την έκθεση θα πλαισιώσουν περίπου 30 κλασικά αυτοκίνητα, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το έτος 1950! Και 20 περίπου κλασικές μοτοσικλέτες, με τις παλαιότερες  να είναι από το 1940! 

 Μια έκθεση που θα μεταφέρει το κοινό στην παλαιά ρετρό εποχή, ώστε να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.  Παράλληλα,  στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των νικητών και των συμμετεχόντων του αγώνα στην Πλατεία Τελωνείου.

Σας περιμένουμε!     

Εκ του Δήμου.