ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Εύχομαι οι δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που διανύουμε καθημερινά όλοι παγκοσμίως, να αποτελέσουν ατομικά και συλλογικά για κάθε κοινωνία κίνητρο προς ανασυγκρότηση και προβληματισμό, ώστε όταν βγούμε από αυτήν τη ζοφερή και σκληρή  δοκιμασία, να αναδειχτούν οι ηθικές αξίες φωτίζοντας τις ψυχές μας.

Εισήλθαμε στην Μεγάλη Βδομάδα και  τίποτα δεν θυμίζει αυτές τις Άγιες Μέρες που κάθε χρόνο βιώνουμε. Φέτος θα στερηθούμε την κατάνυξη των ημερών μετέχοντας στις ιερές ακολουθίες, τα έθιμα και τις συνήθειές μας και κυρίως την παρέα και την αγκαλιά των δικών μας ανθρώπων και των φίλων μας.

Σε αυτήν την κρίση πολλοί έχουν δείξει, ότι έχουν ψυχή με την προσφορά της αλληλεγγύης τους. Πέρα από ανιδιοτέλεια και συμφεροντολογικές λογικές οι αρχέγονες αξίες είναι πάνω από όλα με στόχο τη συμπαράσταση και την  αλληλοβοήθεια στον συνάνθρωπο. Οι λέξεις αυτές  περισσότερο από άλλες εποχές απέκτησαν πραγματική σημασία, βαρύτητα και αναγκαιότητα και η ανθρωπότητα κατάλαβε, ότι δεν ήταν αυτονόητα αληθινές. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι  δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Την πανανθρώπινη αυτή αξία που είχαμε υποτιμήσει.

Ευχαριστούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δουλεύει ατελείωτες ώρες, αναπληρώνοντας το συναισθηματικό και οικογενειακό κενό των ασθενών δείχνοντας την αλληλεγγύη, το χαμόγελο και την αγάπη τους, αμέριστα. Ευχαριστούμε τα σώματα ασφαλείας και όλους όσους είναι στην ¨πρώτη γραμμή¨ αυτό το δύσκολο διάστημα. Στα μάτια μας είναι ‘ήρωες’, εκείνοι λένε απλά ότι κάνουν τη δουλειά τους. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους και αυτή η περίοδος για όλους, να αποτελέσει τη μετάβαση από το σκοτάδι και τη θλίψη, στο φως και την ‘Ανάσταση’. Η μετάβαση αυτή προς την αισιοδοξία και την ελπίδα  σηματοδοτούν και ερμηνεύουν το νόημα του Πάσχα.

Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Τέτοιες Άγιες ημέρες είναι που αντλούμε δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε με σκληρή καθημερινή δουλειά, με συνεργασία και όραμα να εργαζόμαστε για όλους συμπολίτες μας. Για να φέρουμε την περιοχή στη θέση που της αξίζει.

 

Ο Δήμαρχος Κισσάμου

Γεώργιος Μυλωνάκης